Ring oss

Tannlegeskrekk

Vi tar din tannlegeskrekk på alvor!

Tannlegeskrekk, også kalt odontofobi eller tannbehandlingsangst, betyr sterk angst for tannbehandling. De som lider av tannlegeskrekk unngår ofte tannlegen i flere år, til tross for smerter og problemer med tennene. Til slutt er det ofte akutt tannverk som gjør at man likevel velger å oppsøke tannlegen.

Tannlegeskrekk- Rettigheter til økonomisk støtte

Vår spesialtannlege innenfor odontofobi Solveig M Bjelland vil i samarbeid med TKVest-odontofobi kunne fastslå om du har rettigheter til å få økonomisk støtte til tannbehandling som har oppstått grunnet tannlegeskrekk.

Dette kan fastslås etter en nærmere utredning hos oss. Kontakt oss for en samtale om dette.

Hos oss møter du derfor tannhelsepersonell med spesialutdanning innen behandling av pasienter med tannlegeskrekk

Ta kontakt for en samtale om din tannlegeskrekk, å unngå å utsette tannlegebesøket for lenge. Som oftest forverres munn og tannsykdommer med tiden. Lengre opphold mellom tannlegebesøkene kan føre til kompliserte og dyre tannbehandlinger.

Det finnes i dag en rekke metoder og behandlinger som begrenser ubehaget ved behandlingen

Bergen Nord Tannhelsesenter har god kunnskap om "smertefri" behandling. Vi kan tilby følgende opplegg for å begrense det fysiske ubehaget ved tannbehandling. NB! Vi tilbyr alltid pasienten bedøvelse:

Om du lider av alvorlig tannlegeskrekk kan vi tilby deg tannbehandling under narkose.

Bergen Nord Tannhelsesenter har utstyr, teknologi og menneskelig innsikt til å behandle mennesker med tannlegeskrekk og/eller vegring for å oppsøke tannlege. Om du har vegring eller skrekk for å oppsøke tannlege oppfordrer vi deg til å kontakte oss. Sammen kan vi da finne en måte å behandle dine tenner på som ivaretar din tannhelse og dine behov.

Computerstyrt bedøvelse

Meget god teknikk for enkel, effektiv og nærmest helt smertefri bedøvelse.

  • Maskinen er et teknisk og vitenskapelig gjennombrudd innen lokal anestesi
  • Teknikken baseres på datastyrt injeksjon (100% kontrollert injeksjon)
  • Raskere anestesi og mindre dosering. Ny måte å bedøve på og lepper/ansiktsmuskulatur behøver ikke bli bedøvet for å få den aktuelle tann bedøvet

Lystgass

Denne behandlingsformen inntas som en gass som pustes inn gjennom en nesemaske under tannbehandling.

Gassen har i mange tilfeller en god beroligende virkning. En annen fordel er at den rask forsvinner ut av kroppen etter behandling. Etter vel 10 min. vil du føle deg klar og fin. 

Kontakt oss
© Bergen Nord Tannlegesenter
Utviklet av:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram